torsdag 16. juni 2011

Hanoi city dag 2

I dag er planen å komme seg til et kles marked hvor det er mulig å få bestilt skreddersydde klær. For deretter å kunne dra ut til en eller annen øy i morgen.

Det vist seg rimelig vanskelig å få laget tøy på markedet. Det var bod etter bod i etasjer etter etasjer med stoff i alle farger, mønstret, ensfarget you name it. Problemet var bare at de ikke hadde klær eller kataloger slik at det var mulig å kommunisere hva man evt ønsket å bestille. Vi forsøkte ulike markeder, både anbefalte og ukjente, men uten hell. På markedet er det få som snakker engelsk. Så å prøve å forklare er en håpløs oppgave.

Etter å ha travet rundt i ulike gater, spist lunsj, drukket kaffe og kjøpt billetter til det verdenskjente vanndukketeateret fant vi endelig en gate hvor det lå butikker med skreddere.

Der fant vi ferdige modeller, brosjyrer, stoff etc. Man blar igjennom x-antall brosjyrer og finner det man ønsker å bestille. Så skal man diskutere pris. Der kan det ofte bli litt frem og tilbake før man blir enige. Vi hadde allerede brukt alt for mye av dagen til å lete, og hadde dårlig med tid til å evt sjekke priser rundt omkring, men kom tilslutt til enighet om en bra pris.

Det var da kort tid til teateret startet og middagen ble i hui og hast fortært. Og vi kom oss til forestillingen 5 min før start. Imponerende å se hvordan de ved hjelp av lange stenger får beveget dukkene i ulike formasjoner og dans i takt med musikken.

En av de største utfordringene her nede er å krysse gatene. Her kjører det biler, busser og en mengde scootere i alle retninger. Og selv I de trangeste gatene og på de mest folksomme fortauene kan man tydeligvis kjøre i begge rettninger. Bare man fløyter forventer man at det er klart. Det kan til tider være en utfordring å ha kontroll på tre nysgjerrige småtroll som til enhver tid ser noe nytt og spennende.


-------------------------------
Sent from my BlackBerry® smartphone provided by Trigcom - www.trigcom.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar