torsdag 16. juni 2011

Destinasjon Cat Ba Island

Det har blitt lørdag 11.juni og vi skal komme oss ut av Hanoi City. Klokken 07:00 blir Jan hentet av syersken fra i går, for å bli med til markedet å plukke ut stoff til den ene dressen sin. Etter det er det bare å få i seg frokost, pakke sekkene og finne den riktige bussen ut av byen.

Det kan bli så som så med tilgang til nett, så det er usikkert når dette publiseres.

Vi finner det riktige busselskapet og etter litt venting setter vi kursen mot Cat Ba Island. Det er heldigvis en vietnameser som snakker godt engelsk som også skal til samme sted. Da føler man seg med ett mye tryggere.

Etter ett par timer i buss, deretter en liten time i speed båt, for til slutt å ta en buss fra den ene til den andre siden av øya. Ankommer da Cat Ba Island litt over kl 16.

Det er tydeligvis høy sessong for vietnamesere og det viser seg vanskelig å finne overnatting. I tillegg er det lørdag og mange reiser ut hit for å tilbringe helga. Vi tar til slutt inn på et helt enkelt og overpriset sted, med de planer om å bo én natt til vi finner noe bedre/sikkrere.

Oppmerksommheten rundt guttene tar bare helt av på vei ut og her ute, til tider blir det i overkant mye spesielt for Aleo.

Etter middagen rusler vi litt rundt nede ved havna, butikkene og restaurantene. Vi kjøper med oss litt snacks, mat og drikke før vi i grevens tid setter kursen tilbake til der vi bor. Det viser seg at stedet vi sjekket inn på ikke er av de beste. I det vi kommer opp til vår etg, er mannen fra resepsjonen i gangen utenfor rommet vårt. Da Jan kommer bort til døra er den åpen. Resepsjonisten later som om han skal sjekke ett eller annet i enden av gangen. I det han skal til å passere rommet vårt stopper jeg han for å spørre hva det er som foregår og hvorfor vår dør er åpen. Han skjønner selvfølgelig ikke ett kvekk engelsk og bare løfter på skuldrene og rister på hodet. Jan sjekker samtidig om alle eiendelene våre er tilstede. Heldigvis hadde vi kun satt fra oss baggasjen før vi gikk ut for å spise, så det er lett å se hvor det evt har vært noen nedi. Det ser ut til at vi var heldige denne gangen og at alt er der vi forlot det. Én ting er i hvertfall sikkert. Det første som skjer i morgen er flytting av hotell.

Vi har da på 3 dager i Vietnam både blitt forsøkt robbet og opplevd ett innbrudd på rommet. Den første hendelsen skjedde på nattmarkedet I Hanoi, på vei hjem fra teateret. Vi sto I en rimelig tett folkemengde hvor jeg forsøkte å kjøpe litt kveldsmat på gata. Jan oppdaget da en dame som forsøkte seg ned I lommene hans. Hans automatiske reaksjon var å slå bort hånden hennes. Hvor hun bare ser rett ut i lufta som om ingenting har skjedd. Det er best å følge med på hva som skjer rundt seg til enhver tid.

-------------------------------
Sent from my BlackBerry® smartphone provided by Trigcom - www.trigcom.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar