onsdag 22. juni 2011

Den lange reisen hjem

Det er tidlig morgen 21.juni og vekkerklokken ringer 04:45. Det er på tide å komme seg opp og inn i en taxi som tar oss til flyplassen. Vi har et håp om å endre på hjemreise når vi kommer til flyplassen. Vi har snakket med Aeroflot på telefonen og det er fult mulig å endre rute, det må bare gjøres via et reisebyrå eller på flyplassen.

Vi skal i utgangspunktet fly fra Hanoi til Moskva, deretter Moskva til Norge. Problemet er bare at det er 18 timer med venting i Moskva. Vi ønsker derfor å endre  reisen fra Moskva til Oslo slik at vi drar Moskva til Stockholm. Avgangen til Stockholm er en liten time etter vi lander i Moskva. Deretter er planen å kjøpe lavprisbilletter med Norwegian fra Stockholm til Oslo.

Når vi ankommer flyplassen er det ingen enkel oppgave å finne ut hvilket kontor som kan hjelpe oss med å endre billettene. Vi blir sendt fra den ene etagen til den andre. Det gjør ikke oppgaven noe enklere å dra med seg tre trøtte små samt all bagasjen. Så jeg og to små blir plassert med bagasjen mens Jan og sistemann leter etter riktig sted.

Etter å ha lett rundt i tre kvarter blir vi rådet til å prøve innsjekkinga. Der var allerede køene blitt lange. Da det var var tur og fikk sjekket viste det seg at ruten mellom moskva stockholm kun hadde 4 seter igjen evt 1 sete på første klasse. Når vi i tillegg trenger nye billetter fra stockholm til oslo begynner det å bli kostbart å slippe unna de 18 timene. Så vi dropper det.

Flyturen fra Hanoi til Moskva på litt over 9 timer går kjempefint. Alle har hver sin tv, hvor man kan velge mellom en hel del spill eller ulike filmer. Barna klager ikke mye da:)

Vel fremme i Moskva har ikke Jan helt slått fra seg tanken på å komme videre til Norge i dag. Vi får høre at vi kan endre Aeroflot billettene vi har i morgen til SAS billetter i kveld, direkte til Norge. Problemet er bare at vi er allerede sjekket inn, og dersom vi skal endre billettene må vi på utsiden av innsjekkingsområdet. Problemet da er visum. Vi har ikke visum til Moskva, og kan derfor ikke bevege oss utenfor flyplassen.

Vi finner etterhvert en "egnet" plass å sove for natten, ferien billigste overnatting. Anbefales ikke. Gutta er vant til å sove der de får beskjed om å sove, så de sovner raskt. Jan sover først, mens jeg passer handbaggasjen og spiser tax-freelance snop for å holde meg våken:) om et par tre timer er det min tur til å sove....:)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar