onsdag 8. juni 2011

Destinasjon Vietnam

I dag er planen å komme seg mot grensa av Vietnam. Bussen som tar oss direkte fra Phonasvan til Vinh i Vietnam går selvfølgelig ikke på onsdager. Planen er derfor å reise nordover for å kunne overnatte i en grenseby, for så å passere grensa i morgen.

Vi er begge enige om at her er det ikke noe mer å gjøre. Resepsjonisten der vi bor banker på "hytta" vår 06:25 og informerte om at bussen nordover går kl 06:30 og 08:00. Hadde han kommet med informasjonen 10 min tidligere hadde vi nådd 06:30, men nå ligger det ann til kl 08:00.

Vi setter kursen mot hovedgata som ligger 5 min unna, for å få i oss litt frokost. 50 meter ned i gata kommer det en buss, med Vinh som endestasjon. Det er den bussen vi har fått informasjon om at ikke går på onsdager. Så dette er tydeligvis en lokal buss. Uansett, vi løper etter bussen, og når den stopper for å ta på folk spør vi om vi kan bli med. Problemet er bare at vi ikke har med sekkene våre. Bussen venter i 10 min mens Jan og jeg bein flyr etter sekkene. Guttene blir sittede igjen ved bussen mens vi løper det vi kan. Vi rakk bussen og gutta satt da omringet av x-antall lokale. Aleo er ikke alltid begeistret for at alle skal løfte og klemme han, så han satt skvist mellom brødrene sine.

Det ligger da ann til å bli Vietnam allerede i dag, dersom denne bussen går helt frem:)Heldigvis har vi alltid mat i sekken, så frokosten ble i bussen.

Det ble en heller lang busstur for å komme seg til Vinh. To motorstopp før grensa til Vietnam. Grenseovergangen gikk forholdsvis greit, men vi var selvfølgelig de som tok lengst tid. Når vi var klare kjørte bussen. I mellomtiden hadde de andre rukket toalettet og kjøpt inn div til resten av turen.

Sånn ca halvveis er det matstopp. Da er det bare å komme seg ut av bussen, ned på toalettet, bestille mat og spise. Her gjelder det å få fart på seg for bussen står ikke lenge. Det er i tillegg kun ett toalett (eller hull I gulvet) der fire mannfolk står og tisser i kryss. Det sier seg selv at for oss tar det da tid å få unna do besøket.

Jeg vekslet inn 100000 kip på grensa, slik at vi har noe lokale penger før vi finner minibank. Det jeg ikke tenkte på før vi skulle spise var at 100000 kip ikke er stort mer enn 50 kr. Til vår fordel er det billig på landsbygda så mat og drikke ble det, før vi måtte løpe til bussen.

Bussturen som startet litt før kl 07:00 endte vel fremme i Vinh litt over kl 19. Vi vurderte da en nattbuss inn til hovedstaden, men det frister mer med en dusj og en god natt med søvn. Så ser vi ann morgendagen.

-------------------------------
Sent from my BlackBerry® smartphone provided by Trigcom - www.trigcom.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar