onsdag 22. juni 2011

Nest siste dag av reisen

Det har blitt søndag 19.juni og vi er helt tomme for rent tøy. Vi har vasket et par ganger underveis, men hver gang vært rimelig misfornøyde. Klærne vi har fått tilbake har vært fuktige (pga mye regn og høy luftfuktighet). Lukten av tøyet har, om mulig, vært værre enn før vask. Vi har derfor skylt opp litt tøy selv, men nå er det nok. Vi er i sluttfasen, og den perioden av ferien hvor vi kan handle. Da er det også mulig å ha på seg litt rent tøy.

Aleo har fått samme type skjorte som den pappa har med seg. Forskjellen er at Jan kjøpte sin da han var i Vietnam for 10 år siden:) minstemann er rimelig stolt over å ha samme skjorte som pappa.

Dagen i dag har gått med til å traverserer Hanoi på kryss og tvers. Det er ufattelig mange små butikker over alt.

Fortauene er absolutt ikke til å gå på, men til alt annet. Her er det ingen grenser for hvor man kan plassere ting, parkere eller rett og slett sette ut kjøkkenet sitt. Dersom vi skal passere må det ofte skje i gata som allerede er sterkt traffikert av mopeder og biler.

For hver gang en moped eller bil skal passere ett eller annet som kan flytte seg sidelengs så fløytes det. Det sier seg selv at det da blir rimelig mye fløyting i byen i løpet av en dag. Til og med guttene komenterer hvor deilig det er å komme inn i sidegatene, etter at vi har gått i de mest traffikerte områdene. Selv om det i sidegatene også er mye støy i forhold til hva vi er vant med fra hjemme.

Gatene er bygd opp slik at det som selges i gata selges så og si i alle butikkene i den gata. Er man på jakt etter krydder så oppsøker man "kryddergata" osv.

-------------------------------
Sent from my BlackBerry® smartphone provided by Trigcom - www.trigcom.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar