lørdag 4. juni 2011

Bagan, prinsenes by

Vi ankom Bagan kl 04:49. Heldigvis hadde vi kontaktet hotellet dagen i forveien, slik at vi visste det var mulig å sjekke inn på et tidlig tidspunkt. Utfordringen var å komme seg fra busstasjonen til hotellet. Det ble pris diskusjon og prat frem og tilbake før vi ble enige med taxi sjåføren. På vei bort til taxien oppdaget vi at det vi hadde diskutert og regnet på pris ifht bensin priser burde gjøres om til fôr priser. Vi skulle kjøre hest og vogn. Fra kl 5 om morgenen og i 45 min, til sola hadde stått opp ble det hest og vogn.

Bagan er Myanmar sitt svar på Tikal i Guatemala, Ankorwath i Kambodsja, Matchu Pitchu i Peru eller Petra i Jordan. Området er på størrelse med Manhattan og inneholder godt over 4000 tempel. området ble bygd på en periode på 30 år, frem til 1287. Ordet Bagan betyr prins og området var sentrum for å konvertere fra Hinduisme til Buddisme. Noen av templene i området inneholder over 500 Budda statuer

Avstanden mellom de ulike templene gjør det vanskelig å rekke over mange på èn dag. Ved hjelp av to sykler kom vi oss til de mest interessante før varmen tok helt knekken på oss. Hotellet vi bor på har basseng og etter lunsj fristet det veldig med en dukkert.

Hotellet vi bor på ligger utenfor det som om mulig kan kallles et sentrum. Det er ikke noe annet å ta seg til i området enn å utforske de ulike templene, så turen går videre til Mandalay i morgen tidlig.

-------------------------------
Sent from my BlackBerry® smartphone provided by Trigcom - www.trigcom.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar