fredag 3. juni 2011

Destinasjon Myanmar

Etter en turbulent flytur landet vi på Yangon flypass i Burma. Vi hadde dagen i forveien sendt en mail til Motherland Inn, siden vi ikke får vekslet til oss lokal valutta før vi kommer til et Hotell eller lignende. Motherland Inn var ett av de beste budget overnattings stedene Lonely anbefalte, og i tillegg gratis pick-up på flyplassen. På den måten slipper vi unna all "hassel" i forhold til taxi, veibeskrivelse, folk som ikke snakker engelsk osv.

Kom oss greit frem på en heller dårlig hovedvei. Infrastruktur i landet hadde nok sin storhetstid lenge før vi kom hit. Å komme hit er som å reise 50 år tilbake i tid. Man kan skimte storhetstiden under det forfallende utseende.

Folket er utrolig hyggelige og imøtekomne. Det er nok ikke dagligdags med tre blonde småtroll vandrende gatelangs. Så det blir mye oppmerksomhet overalt, og Aleo liker ikke at alle skal ta på, klemme og holde i uansett hvor han beveger seg. Mico og Tiliam skjønner bedre hva det er som skjer, og blir ikke brydd på samme måten. De har funnet en måte å svare all oppmerksomhet de får med å gi "sleng kyss" tilbake når det er damer som peker og roper på de. Da er det rask damene/jentene som blir satt ut.

Lonely boka om Myanmar er fra 2009, og det eneste vi klarte å skaffe i Norge. Prisene på overnatting har doblet seg siden den gang. Mens prisene ellers er lave. En 0.6 øl koster i underkant av 10 kr, og en middag til 5 med drikke kostet oss 40 kr.

I morgen blir det å komme seg rundt og beskue tempel, marked, slott, tempel og atter tempel.
Sent from my BlackBerry® wireless device

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar