torsdag 16. juni 2011

Cat Co 2

Etter å ha pakket sekkene, sjekket ut for deretter å sjekke inn et nytt sted var det på tide med frokost. Klokken hadde allerede passert 11, så menyene var nå lunsj og ikke frokost. Vi fikk uansett i oss litt ris og sjømat før vi satte kursen mot stranda.

Etter ca 10 min kom vi til Cat Co 1, en helt grei og fin sandstrand. Det var kanskje et hundretalls vietnamesere i vannet og ingen på land. For vietnameserne gjelder det å være lysest mulig, for ikke å bli assosiert med en bonde. Så her kler mann på seg selv om temperaturen er godt opp mot 40 grader.

Vi ruslet videre ett par minutter og kom ned til Cat Co 2. Denne stranden er "todelt" ved hjelp av litt fjell som går ut i vannet. Ved den første delen kommer det innemellom små grupper vietnamesere som skal bade for deretter å spise. På den andre delen ligger det et backpacker sted med bungalover helt ved stranden.

Vi legger oss ned ved den første delen og går ut for å bade. Av en eller annen grunn så er det viktig for vietnameserne å vite om barna er gutter eller jenter. På hvite folk er det tydeligvis ikke så enkelt å se. Siden de heller ikke snakker engelsk så kjenner de enten etter, eller ser ned i buksa på guttene. Dette er tydeligvis helt ok her nede, men for oss helt uaktuelt. Vi har derfor reagert kraftig et par ganger hvor vi har oppdaget det, og ellers sagt til guttene at INGEN har lov til å ta på eller se på tissen deres. Om noen gjør det er det lov å slå hardt og rope NO! Dette er ikke bare noe som har skjedd på stranda, men overalt etter at vi kom til Vietnam.

Vi fant raskt ut at del to av stranden var litt "fredligere" for guttene sin del. Der er det stort sett hvite folk i tillegg til de vietnameserne som skal spise og noen få i vannet. Så vi flyttet oss og fikk leid to senger og en stor parasol. Været holdt seg stort sett overskyet, men sola glimtet frem ved et par anledninger:) vi slapp i hvertfall unna regn.

Mat og drikke fikk jeg servert av min personlige servitør Mico:) For 25 NOK fikk jeg til og med masasje av hele kroppen fra topp til tå. En utrolig deilig halvtime, som Jan skal benytte seg av I morgen. Vi har sjekket mulighetene for å bo i en av bungalovene fra tirsdagen av. Så sannsynligheten er stor for at vi flytter ut hit.

Vi avsluttet dagen med en bedre middag før gutta fikk kjørt noen elektriske biler.

-------------------------------
Sent from my BlackBerry® smartphone provided by Trigcom - www.trigcom.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar